Önskemål om förhyrning av semesterbostäderna Kapelludden, Byxelkrok, Grankullavik och Gökalv

Kapelluddens f d fyrmästarboställe och sällskapets stugor i Byxelkrok, i Grankullavik och på Gökalv uthyrs som semesterbostäder åt sällskapets medlemmar, i första hand ordinarie medlemmar.

Hyrestiden omfattar normalt en vecka med byte söndag kl 1600 eller enligt direkt överenskommelse mellan tillträdande och frånträdande gäster.

Stugan kan hyras, till reducerat pris och då även enstaka dagar såväl före som efter ordinarie säsong. Bokning under denna tid sker efter direktkontakt med stugfogden.

KAPELLUDDEN omfattar numera hela huset med tre lägenheter men där en lägenhet ännu inte har möblerats fullt ut. Vi använder i nuläget fem rum och kök samt ett outrustat kök där det senare endast är utrustat med köksmöbler och förvaringsutrymmen i skåp och på hyllor. Huset är i sin helhet nyrenoverat avseende golv, väggar och tak samt med helt ny el men ännu inte med rinnande färskvatten. Stugan är utrustad med 9 fasta sängplatser plus två extrasängar, ett fullt utrustat kök, utedass med förbränningstoalett (Cinderella), brunnsvatten på tomten för disk och hygientvätt (Färskvatten hämtas än så länge i närbelägna Bredsätra by), TV med möjlighet till uppkoppling mot Iphone, vedeldad badbalja, flera cyklar varav en juniorcykel och en flak-dito, trädgårdsmöbler med sittplatser överstigande antalet sängplatser, flera gräsklippare, fruktträd och bärbuskar för självplock under säsong. Utöver det finns ett välfyllt bibliotek, DVD-spelare med många filmer, flera sällskapsspel för såväl ute- som inomhusaktiviteter m.m.

BYXELKROK omfattar tre rum, kök, hall, veranda och har elektricitet, värme i form av elelement och luftvärmepump, rinnande varmt och kallt vatten, dusch och wc samt TV. Den är utrustad med fyra sängar, en bäddsoffa för två, inventarier och husgeråd.

Renoveringsarbeten har utförts utvändigt ( tak, fasad och veranda) under 2023 och kommer att fortsätta invändigt under 2024.

GRANKULLAVIK Stugan, lotsplatsbostaden, är det senaste tillskottet av stugor för uthyrning till våra medlemmar. SOSK hyr sedan årsskiftet 23/24 stugan av fortifikationsverket. Lotsplatsbostaden har ett fantastiskt läge, mitt i trollskogen i anslutning till Naturrum vid Grankullavik. Det är också nära till havet. Stugan har renoverats under 2023 (entré, kök, badrum och ny uteplats) och har varmt och kallt vatten, som är tjänligt att dricka. Stugan omfattar vardagsrum med bäddsoffa, ett sovrum med två enkelsängar, ett sovrum med en våningssäng med två bäddar, ett vindsrum (orenoverat med en säng), hall, kök samt toalett med dusch. Stugan är utrustad med grundläggande inventarier och köksgeråd som kommer att kompletteras under säsongen.

GÖKALV omfattar fyra rum o kök. Den är utrustad med 10 sovplatser, inventarier och husgeråd. Toalett finns utomhus. Vattnet i kranarna är otjänligt och kan bara användas för disk, hygientvätt o dyl. Dricksvatten kan hämtas i Gö hamn i befintliga dunkar. Båt med utombordsmotor finns att disponera.

Allmän uthyrningsinformation:

Stugorna avses uthyras i första hand under veckorna 22 – 39 (tiden 1 juni – 1oktober). Hyreskost¬naden är: Byxelkrok 4000 kr, Grankullavik 4000 kr , Kapelludden 3000 kr och Gökalv 2500 kr per vecka.

Önskemål om att få hyra något av objekten anmäls via email soskskattmastare@gmail.com och skall vara Direktionen tillhanda senast 31 mars med angivande av 3 alternativa veckor i prioritetsordning.

Följande principer i prioritetsordning är vägledande om flera medlemmar har önskemål om samma vecka.

 1. Stugfogdarna.
 2. Medlem, som trots fastställt önskemål tidigare år inte kunnat beredas plats, eller som Direktionen av andra skäl anses bör ges företräde.
 3. Medlem som tidigare icke hyrt stugor
 4. Övriga medlemmar, varvid antalet tidigare hyresveckor oavsett objekt, räknas.

Kan inte hyrestiden fastställas enligt ovan, verkställer Direktionen lottning.
Besked om fördelning av hyrestider lämnas senast den 15 april 2024 till de sökande. Hyran skall vara inbetald på bankgiro 5772-9048 senast 2024-06-01, annars övergår fördelad vecka till nästa sökande i kön.

Objekten får inte överlåtas på annan hyresgäst. Kan inte hyrestiden utnyttjas, skall avbeställning göras senast tre veckor före till¬träde till Skattmästaren. Sker ingen avbeställning i föreskriven tid debiteras full avgift.

För ytterligare information kan förfrågningar angående objekten göras hos nedanstående:

 • BYXELKROK Mikael Holmström alt Mathias Hagberg
  Telefon 070-282 01 33 alt 070-937 19 65
 • GRANKULLAVIK Fredrik Hansson alt Ola Myrkrans Fridell
  Telefon 073-322 36 64 alt 070-301 11 90
 • KAPELLUDDEN Magnus Jönsson Telefon 070-528 85 59
 • GÖKALV Anders Holst Telefon 073- 434 18 16